Xanthan Gum 500 g
Természetes növényi eredetű gélképző, sűrítő, zselésítő anyag. Az élelmiszeripar is alkalmazza (E415). Fehér színű por, amely hidegen és melegen is bármikor hozzáadható a készítményekhez.
Vásárlói vélemények:
5
1 vélemény »
Hűségpont (vásárlás után): 25
AZONOSÍTÁS:
INCI: Xanthan Gum
CAS: 11138-66-2
EINECS: 234-394-2
TERMÉKJELLEMZŐK:
Vízben nagyon jól oldódó, fehér színű por. Semleges illatú. Zselésít, sűrít, gélesít. Hidegen és melegen is felhasználható, nem hőérzékeny. Az élelmiszeripar nagy mennyiségben használja lekvárokhoz, szószokhoz, kenyerekhez, péksüteményekhez, zselékhez, stb. Kozmetikumok esetében hidratálóként és emulgálószerként alkalmazzák.
NEM ÉLELMISZER!
Webáruházunkban 3 féle kiszerelésben kapható: 100 g, 200 g, 500 g
ELŐÁLLÍTÁS:
Vízben szénhidrátot oldanak fel, majd nitrogén tartalmú vegyületet adnak hozzá, valamint foszfor-forrást. Az ipari fermentációt kevert és levegőztetett bioreaktorban végzik, így a baktériumtenyészet xantángumit választ ki az extracelluláris térbe. Így 3-5 tömegszázalékos xantángumi-koncentráció érhető el.
A xantángumi egy természetes poliszacharid, amelyet kozmetikumokhoz és testápolási termékekhez használnak kötőanyagként, emulzió stabilizálóként, emulgeálószerként és viszkozitást növelő anyagként. Megakadályozza hogy a kozmetikai készítményekben használt egyéb összetevők szétessenek. Igen népszerű összetevője a természetes/bio/natúr/organikus bőrápolási készítményeknek.
FELHASZNÁLÁS:
Kiváló sűrítő, zselésítő, emulgálószer, az élelmiszeripari termékekben is nagy mennyiségben megtalálható. Az elkészített krémbe utólag is belekeverhető. Kb. 30 percre van szükség, hogy az anyag a nedvességet felvegye és kialakuljon a gél állapot. Többszöri keverés szükséges mielőtt a készítményt a megfelelően előkészített és fertőtlenített flakonba töltjük.
Gyakori és népszerű felhasználása viszkozitás növelő tulajdonságában rejlik. Mi az a viszkozitás? A folyadék folyással szembeni ellenállása. Ezzel még ugye nem mondtunk túl sokat. Pl.: a méz viszkozitása nagyobb, mint a vízé. Ha xantán gumit adunk a vízhez, akkor nagyobb lesz a viszkozitása, ami a készítményben/krémben azt eredményezi hogy kevésbé lesz folyós a kész termék.
TIPP: Testápoló krém a selymes bőrért - Nem csak arckrémedet, hanem testápolódat is elkészítheted saját magad, hogy biztos lehess abban, hogy csakis a számodra legideálisabb krémet kened magadra. Ehhez tudnod kell az összetevőket, hogy mit tartalmaz a testápolód. Tápláló mandulaolaj, olívaolaj, és kakaóvaj adja meg az alapot, és extra nyugtató hatásért a levendula virágvíz siet segítségedre.
Használható:
- tisztítószerekben
- arcmaszkokban
- szérumokban
- peelingekben/hámlasztókban
- emulgeáló szerként
- emulzió stabilitásának növelésére
- gélképzésre
- felületaktív anyagokhoz
- viszkozitás növelésének érdekében
TÁROLÁS:
Fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.