Melt & Pour szuszpenziós szilárd szappanalap - 1 kg
Bőrradírozó szappan készítéséhez a legideálisabb alap. Megtartja a szemcséket, nem süllyednek le, így a radírozó hatás végig megmarad. Készítsd el saját magad a mechanikai hámlasztáshoz szükséges szappanodat, próbáld ki természetes olívamag őrleményünkkel is!
Hűségpont (vásárlás után): 18
ADATOK:
INCI: Aqua, Propylene Glycol, Sodium Stearate, Glycerin, Sucrose, Sodium Laureth Sulfate, Sorbitol, Sodium Myristate, Sodium Laurate, Sodium Lauryl Sulfate, Silica Silylate, Sodium Chloride, Stearic Acid, Myristic Acid, Lauric Acid, Tetrasodium Iminodisuccinate, Tetrasodium Etidronate
TERMÉKJELLEMZŐK:
- Növényi alapú.
- Áttetsző szappanalap.
- Kiváló habzás jellemzi.
- Képes a részecskék szuszpendálására, azaz a szilárd szemcsék lebegnek a folyadékban, majd a kész szappanban sem süllyednek le.
- Glicerin tartalmának köszönhetően hidratál, illetve kellemes bőrérzetet biztosít.
- Formába önthető, vagy szilárdulás után szeletelésre alkalmas.
- Semleges illat jellemzi, így különböző illat- és illóolajok hozzáadásához kifejezetten alkalmas.
- Vegán, állatkísérlet-mentes!
- pH 9,5 - 10,5
MELT & POUR SZAPPAN KÉSZÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGED LESZ:
- Melt & pour szappanalapra
- Egy edényre, vagy keverőtálra
- Keverőkanálra vagy szilikon spatulára
- Színezékre
- Illatosítóra (illó- vagy illatolajak)
TIPP: Készíts csillámos szappant, melyben nem süllyednek le a nagyobb csillámszemcsék sem. Bőrradírozó szappant, amelyben a cukor- vagy kávészemcsék is végig az egész szappanban érezhetőek, nem süllyednek le az aljára. Tehetsz bele zabpelyhet, különböző őrleményeket (olívamag őrlemény, finom- vagy durvaszemcsés), szárított virágokat, felhasználásának csak a képzelet szab határt.
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Lépés: Minden művelet első szakasza a megfelelő fertőtlenítés és a munkaeszközök előkészítése - bővebben itt olvashatsz róla. A konyhapultot, vagy asztalt tegyük szabaddá és vegyünk elő egy lábast vagy edényt, egy keverőkanalat, egy vágódeszkát, egy kést, valamint készítsük elő a szappanszínezéke(ke)t és az illatosító(ka)t.
2. Lépés: A szappanalapot vegyük ki a dobozából és vágjuk fel kis kockákra. Tegyük a lábasba és kezdjük el lassú tűzön melegíteni 45-50 C°-ra (akár mikrohullámú sütőbe is tehető). Kerüljük el, hogy felforrjon.
3. Lépés: Mikor teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről és tetszés szerint illatosítsuk valamint színezzük, majd jól keverjük el. Bánjunk csínján az adalékanyagokkal, ugyanis egyes színezékek erősen pigmentáltak, ezért nem kell sok belőlük.
4. Lépés: Öntsük bele egy formába és permetezzük le alkohollal, hogy a tetején megjelenő buborékok eltűnjenek, majd hagyjuk hűlni pár órát (2-3 óra).
5. Lépés: Vegyük ki a formából.
6. Lépés: 24 óra múlva használatra kész!