Melt & Pour szappanalap shea vajas 11,5 kg
Vegán, növényi eredetű, SLS-, SLES- és MPG-től mentes természetes alapanyagokból készült szappanbázis.
Hűségpont (vásárlás után): 170
A sheavaj régóta meghódította a szappankészítők világát és most bekebelezte Angliát is. Ebből a "frigyből" jött létre az utánozhatatlan olvasztható shea vajas szappanalap. Növényi eredetű, szintetikus felületanyagoktól- és MPG-től mentes természetes alapanyagokból készült szappanbázis. A szappanalap rendelkezik a shea vaj minden pozitív tulajdonságával: puhítja, lágyítja és táplálja a bőröd.
ADATOK:
INCI: Glycerin, Aqua, Sodium Stearate, Sorbitol, Sodium Oleate, Sodium Shea Butterate, Sodium Laurate, Sodium Myristate, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Citrate, Titanium Dioxide (CI 77891), Tetrasodium Iminodisuccinate, Tetrasodium Etidronate
TULAJDONSÁGAI:
- Nem tartalmaz szintetikus felületaktív anyagokat
- Nem tartalmaz mono-propilen glicolt (MPG)
- Sheavajban gazdag
- Glicerinben gazdag
- Növényi eredetű (vegán)
- Semleges illatú
- Állatkísérlet mentes
- pH 9,5 - 10,5
-Olvadáspont: 61°C
Melt & Pour szappan elkészítésekor szükséged lesz:
- Melt&Pour szappanalapra
- egy lábasra vagy edényre
- keverőkanálra vagy szilikon spatulára
- színezékre
- illatosítóra
ELKÉSZÍTÉSE:
1.Lépés:
Minden művelet első szakasza a megfelelő fertőtlenítés és a munkaeszközök előkészítése - bővebben itt olvashatsz róla. A konyhapultot vagy asztalt tegyük szabaddá és vegyünk elő egy lábast vagy edényt, egy keverőkanalat, egy vágódeszkát, egy kést, valamint készítsük elő a szappanszínezéke(ke)t és az illatosító(ka)t.
2. Lépés:
A szappanalapot vegyük ki a dobozából és vágjuk fel kis kockákra. Tegyük a lábasba és kezdjük el lassú tűzön melegíteni 50-60 C°-ra (akár mikrohullámú sütőbe is tehető).
3. Lépés:
Mikor teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről és tetszés szerint illatosítsuk valamint színezzük, majd jól keverjük el. Bánjunk csínján az adalékanyagokkal, ugyanis egyes színezékek erősen pigmentáltak, ezért nem kell sok belőlük.
4. Lépés:
Öntsük bele egy formába és hagyjuk hűlni pár órát (2-3 óra).
5. Lépés:
Vegyük ki a formából.
6. Lépés:
24 óra múlva használatra kész!