Melt & Pour szappanalap repcés és kókuszolajos 1 kg
Növényi alapú (vegán), szulfát-, SLES- és SLS-, valamint pálmamentes szappanbázis repcemag-sztearinnal és kókuszolajjal gazdagítva.
Vásárlói vélemények:
5
1 vélemény »
Hűségpont (vásárlás után): 17
ADATOK:
INCI: Aqua, Glycerin, Sodium Cocoate, Sorbitol, Sodium Stearate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Polyglyceryl-4 Oleate, Trisodium Sulfosuccinate, Citric Acid
*Poligliceril-4-oleát: napraforgóolaj és repce-glicerin felhasználásával előállítva.
Növényi eredetű szappanalap természetes repcemag-sztearin és kókuszolaj felhasználásával. Tartalmazza a repcében és kókuszban található összes vitamint.
TULAJDONSÁGAI:
- növényi alapú (vegán)
- állatkísérlet mentes
- PEG mentes
- parabénmentes
- SLS- és SLES mentes
- pálmamentes
- olvadáspont: 57°C
- pH 9,5 - 10,5
Melt & Pour szappan elkészítésekor szükséged lesz:
- Melt&Pour szappanalapra
- egy lábasra vagy edényre
- keverőkanálra vagy szilikon spatulára
- színezékre
- illatosítóra
ELKÉSZÍTÉSE:
1.Lépés:
Minden művelet első szakasza a megfelelő fertőtlenítés és a munkaeszközök előkészítése - bővebben itt olvashatsz róla. A konyhapultot, vagy asztalt tegyük szabaddá és vegyünk elő egy lábast vagy edényt, egy keverőkanalat, egy vágódeszkát, egy kést, valamint készítsük elő a szappanszínezéke(ke)t és az illatosító(ka)t.
2. Lépés:
A szappanalapot vegyük ki a dobozából és vágjuk fel kis kockákra. Tegyük a lábasba és kezdjük el lassú tűzön melegíteni 50-60 C°-ra (akár mikrohullámú sütőbe is tehető).
3. Lépés:
Mikor teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről és tetszés szerint illatosítsuk valamint színezzük, majd jól keverjük el. Bánjunk csínján az adalékanyagokkal, ugyanis egyes színezékek erősen pigmentáltak, ezért nem kell sok belőlük.
4. Lépés:
Öntsük bele egy formába és hagyjuk hűlni pár órát (2-3 óra).
5. Lépés:
Vegyük ki a formából.
6. Lépés:
24 óra múlva használatra kész!