Melt & Pour szappanalap répás, uborkás & aloe verás 1 kg
Növényi eredetű szappanalap természetes sárgarépa olaj, uborkamag olaj és aloe vera felhasználásával. Tartalmazza az ezekben az olajokban található összes vitamint, például az Omega-6-ot a hidegen préselt uborkamag olajnak köszönhetően.
Vásárlói vélemények:
5
1 vélemény »
Hűségpont (vásárlás után): 17
ADATOK:
INCI: Aqua, Glycerin, Sorbitol, Sodium Stearate, Sodium Laurate, Propylene Glycol, Sodium Oleate, Sodium Myristate, Sodium Chloride, Glyceryl Laurate, Cocamidopropyl Betaine, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sodium Thiosulfate, Sodium Citrate, Citric Acid, Tetrasodium Iminodisuccinate, Cucumis Sativus (Cucumber) Oil, Coconut Acid, Tetrasodium Etidronate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Beta-Carotene
Növényi eredetű szappanalap, természetes sárgarépa olaj, uborkamag olaj és aloe vera felhasználásával. Tartalmazza az ezekben az olajokban található összes vitamint, például az Omega-6-ot a hidegen préselt uborkamag olajnak köszönhetően.
TULAJDONSÁGAI:
- növényi alapú
- PEG mentes
- parabénmentes
- SLS- és SLES mentes
- a szappanalap színe a természetes béta karotinnak köszönhető (sárgarépa)
- olvadáspont: 49°C
- pH 9,5 - 10,5
Melt & Pour szappan elkészítésekor szükséged lesz:
- Melt&Pour szappanalapra
- egy lábasra vagy edényre
- keverőkanálra vagy szilikon spatulára
- színezékre
- illatosítóra
ELKÉSZÍTÉSE:
1.Lépés:
Minden művelet első szakasza a megfelelő fertőtlenítés és a munkaeszközök előkészítése - bővebben itt olvashatsz róla. A konyhapultot, vagy asztalt tegyük szabaddá és vegyünk elő egy lábast vagy edényt, egy keverőkanalat, egy vágódeszkát, egy kést, valamint készítsük elő a szappanszínezéke(ke)t és az illatosító(ka)t.
2. Lépés:
A szappanalapot vegyük ki a dobozából és vágjuk fel kis kockákra. Tegyük a lábasba és kezdjük el lassú tűzön melegíteni 50-60 C°-ra (akár mikrohullámú sütőbe is tehető).
3. Lépés:
Mikor teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről és tetszés szerint illatosítsuk valamint színezzük, majd jól keverjük el. Bánjunk csínján az adalékanyagokkal, ugyanis egyes színezékek erősen pigmentáltak, ezért nem kell sok belőlük.
4. Lépés:
Öntsük bele egy formába és hagyjuk hűlni pár órát (2-3 óra).
5. Lépés:
Vegyük ki a formából.
6. Lépés:
24 óra múlva használatra kész!