Melt & Pour szappanalap mézes 1 kg
Növényi alapú szappanalap természetes méz felhasználásával. Tartalmazza a méz összes jótékony tulajdonságát a pórusok tisztításán keresztül a hidratálásig.
Vásárlói vélemények:
5
2 vélemény »
Hűségpont (vásárlás után): 19
ADATOK:
INCI: Glycerin, Aqua, Sodium Palmate, Sorbitol, Sodium Cocoate, Decyl Glucoside, Sodium Chloride, Honey, Sodium Citrate, Citric Acid, Tetrasodium Iminodisuccinate, Tetrasodium Etidronate
Növényi alapú szappanalap természetes méz felhasználásával. Tartalmazza a méz minden kiváló tulajdonságát; antioxidánsokat tartalmaz, megnyugtatja a bőrt, valamint a méznek köszönhetően antibakteriális tulajdonságokkal is bír.
A szappanalaphoz szükséges mézet a 'Rowse Honey Ltd.' biztosítja, mely az Egyesült Királyságban székel, így kijelenthetjük, hogy helyi termelőtől szerezte be a Stephenson, hiszen ők is a szigetcsoporton találhatóak meg.
TERMÉKJELLEMZŐK:
- növényi alapú
- antibakteriális
- PEG mentes
- parabénmentes
- SLS- és SLES mentes
- a szappan színe a természetes méznek köszönhető
- olvadáspont: 57°C
- állatkísérlet mentes
- pH 9,5 - 10,5
Melt & Pour szappan elkészítésekor szükséged lesz:
- Melt&Pour szappanalapra
- egy lábasra vagy edényre
- keverőkanálra, vagy szilikon spatulára
- színezékre
- illatosítóra
ELKÉSZÍTÉSE:
1.Lépés:
Minden művelet első szakasza a megfelelő fertőtlenítés és a munkaeszközök előkészítése - bővebben itt olvashatsz róla. A konyhapultot, vagy asztalt tegyük szabaddá és vegyünk elő egy lábast vagy edényt, egy keverőkanalat, egy vágódeszkát, egy kést, valamint készítsük elő a szappanszínezéke(ke)t és az illatosító(ka)t.
2. Lépés:
A szappanalapot vegyük ki a dobozából és vágjuk fel kis kockákra. Tegyük a lábasba és kezdjük el lassú tűzön melegíteni 50-60 C°-ra (akár mikrohullámú sütőbe is tehető).
3. Lépés:
Mikor teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről és tetszés szerint illatosítsuk, valamint színezzük, majd jól keverjük el. Bánjunk csínján az adalékanyagokkal, ugyanis egyes színezékek erősen pigmentáltak, ezért nem kell sok belőlük.
4. Lépés:
Öntsük bele egy formába és hagyjuk hűlni pár órát (2-3 óra).
5. Lépés:
Vegyük ki a formából.
6. Lépés:
24 óra múlva használatra kész!