Méhviasz pasztilla sárga 20 kg
Sárga színű, gyógyszerkönyvi minőségű méhviasz pasztilla, konzisztencia növelőként, emulgeálóként használhatjuk. Natúr kozmetikum készítéséhez alapanyag.
Zsákos, 20 kg-os kiszerelésben.
Hűségpont (vásárlás után): 796
ADATOK:
INCI: Cera Alba / Cera Flava / Beeswax
SZÁRMAZÁS: EU (Hollandia)
TERMÉKJELLEMZŐK: Kozmetikai minőségű méhviasz pasztilla, zsákos kiszerelésben.
FELHASZNÁLÁS:
Ajánlott adagolás:
- Emulziókban általában 1-10%
- Ajakápolókban 25-35%
A méhviasz a legtermészetesebb viaszok egyike, amely kiváló alapja különféle natúrkozmetikumoknak, ilyen például a napvédő krém a forró nyári napokon, ajakír az év minden napján, testápoló krém a téli bőrszárazság ellen, bedörzsölő balzsam izomfájdalom esetén, és a ráncok ellen készült anti-aging krém. Alkoholos parfümök leváltása esetén pedig készíthetsz magadnak szilárd parfümöt is.
Méhviasz gyertyák készítésének módjai:
A méhviasz gyertyák nem csak szépek, nyugtatóak, hanem kellemes enyhe mézillatukkal betöltik a teret ahol égetjük, emellett javítják a levegő minőségét is azáltal, hogy megkötik a szálló por és a baktériumok egy részét.
Gyermekkorunk szakkörein előszeretettek készítettünk méhviasz lapokból gyertyát. Ennek menete könnyű és egyszerű a legkisebbek számára is. Az enyhén felmelegített méhsejt mintázatú méhviasz lapot a kanóc köré kell tekerni.
Még mindig viszonylag egyszerű, de már kicsit bonyolultabb eljárás a méhviasz pasztillából készülő öntött gyertya. A gyertyának szánt tégelybe rögzítsük a megfelelő méretre vágott kanócot, majd a felmelegített (vigyázzunk, ne forraljuk fel) masszát a kívánt mennyiségben öntsük bele.
A mártogatós eljárás lényege, hogy a kanóc köré minden réteget folyékony méhviaszba mártunk, így építve fel a gyertyánkat.
Készíthetünk formagyertyát is, a méhviasz remekül tartja formáját. Ehhez az eljáráshoz némi gyakorlás szükséges. Ügyelnünk kell a megfelelő szilárdságra, amikor már elég szilárd a kezdéshez, de még nem túl száraz és törékeny a formázáshoz.
TÁROLÁS:
Hőtől, és közvetlen napfénytől védett helyen.