Kálium Szorbát 500 gramm
Kálium Szorbát (E202) Tartósítószer. Meggátolja az élesztők, a penészgombák és néhány baktérium növekedését.
Hűségpont (vásárlás után): 12
AZONOSÍTÁS:
INCI: Potassium Sorbate
CAS: 590-00-1
EINECS: 246-376-1
JELLEMZŐK:
Fehér, apró szemcsés anyag.
A szorbinsav káliumsója, a természetben a madárberkenye gyümölcsében fordul elő.
Sok kozmetikai termékben használják tartósítószerként, néhány gyártó a parabéneket helyettesíti vele.
Az élelmiszeriparban kálium szorbáttal sajtot, bort, joghurtot, szárított húst, péksüteményt, gyümölcsöt is kezelnek.
Hatékonysága savas közegben a legnagyobb. Szükség szerint ajánlott a termék Ph értékének korrigálása tejsavval.
Webáruházunkban 4 féle kiszerelésben kapható: 10 g, 100 g, 500 g, 1 kg
FELHASZNÁLÁS:
Tartósításhoz vízzel hígítva oldott állapotban kell használni:
- 1 rész kálium szorbát, 5 rész desztillált víz (forralás után).
50 g oldathoz szükséges:
- 8,3 g kálium szorbát
- 41,7 g desztillált víz.
Az így elkészített oldat használható tartósításra a készítmény max 0,6% tömegéig (Pl: 100 gramm krémhez max 0.6 gramm).
TIPP: Egyszerű bőrnyugtató gél receptünk kiváló kísérletezőknek, valamint azoknak, akik a gélesebb állagot jobban preferálják, mint a krémeset. Bőrünk szépségéért és egészségéért olyan alkotóelemek szerepelnek a gél-krémben, mint például az argánolaj, mandulaolaj, E-vitamin, allantoin, panthenol, és természetesen 100% tisztaságú illóolajok ízlés szerint.
További felhasználási ötleteket a különböző kiszereléseknél, illetve a Humanity tudástárban találsz.
HATÁS:
Meggátolja az élesztők, a penészgombák és néhány baktérium növekedését. Csíraölő hatása nincs, ezért csak kifogástalan higiéniával előállított termékek eltarthatóságát hosszabbítja meg.
Nagyobb töménységben és mennyiségben alkalmazva az arra érzékenyeknél bőrirritációt okozhat.
TÁROLÁS:
Fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.